Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka z wyrazistym serem. Polecam na obiad !
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253684
Polecam.
Odsłon: 1478
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253684
Polecam.
Odsłon: 1478
Składniki
Szorujemy ziemniaki i w łupinach gotujemy w osolonej wodzie 20 min. potem studzimy. Gotujemy brukselkę i brokuły - ja użyłam mrożonych. Schab kroimy w paski, solimy i pieprzymy delikatnie mięso. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wrzucamy schab i smażymy na złoty kolor, zdejmujemy z patelni na talerz.
Ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy z łupiny i kroimy w plasterki , kładziemy je na spodzie naczynia w którym będziemy zapiekać. Na ziemniaki wykładamy podsmażony schab następnie podgotowaną brukselkę i brokuły. W misce mieszamy jajka ze śmietaną szczyptą soli i ziołami prowansalskimi i zalewamy naszą zapiekankę. Gorgonzolę kruszymy i posypujemy wierzch zapiekanki.
Rozgrzewamy piekarnik do 200ºC , wkładamy zapiekankę i pieczemy około 15 min.
Smacznego :)