Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana ze schabem i pieczarkami
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w 1cm plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem. Ziemniaki posypać połową startego żółtego sera. Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w dużą kostkę, po czym wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć kilka minut. Dodać umyte i obrane pokrojone w ćwiartki pieczarki i dusić do momentu aż odparuje woda. Następnie dodać pokrojoną w grube półtalarki cebulę i dusić kilka minut, zalać wszystko śmietaną. Doprawić i czekać aż wszystko się połączy. Gotowy farsz wyłożyć do naczynia. Wierzch posypać resztą sera, naczynie żaroodporne zamknąć przykrywką i piec 1h.