Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana ze schabem i pieczarkami
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7244
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20207
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 585
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 817
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7244
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20207
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 585
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 817
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w 1cm plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem. Ziemniaki posypać połową startego żółtego sera. Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w dużą kostkę, po czym wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć kilka minut. Dodać umyte i obrane pokrojone w ćwiartki pieczarki i dusić do momentu aż odparuje woda. Następnie dodać pokrojoną w grube półtalarki cebulę i dusić kilka minut, zalać wszystko śmietaną. Doprawić i czekać aż wszystko się połączy. Gotowy farsz wyłożyć do naczynia. Wierzch posypać resztą sera, naczynie żaroodporne zamknąć przykrywką i piec 1h.