Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w innej odsłonie
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17594
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15199
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4368
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8957
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17594
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15199
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4368
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8957
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli
2. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę prużymy na drugiej patelni na oleju.
4. Do cebuli dodajemy czosnek i pomidory
5. Następnie ketchup , bazylie, oregano oraz chili.
6. Ziemniaki ugotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego.
7. Posypujemy ziołami prowansalskimi.
8. Na ziemniaki kroimy w krążki ogórki.
9. Następnie wykładamy mięso.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy mięso
11. Zalewamy przygotowanym sosem
12. Na wierzch rozkładamy pokrojoną w plasterki mozzarelle.
13. Zapiekamy 20 minut w 180 ˚C. 14. Zapiekanka gotowa. 15. Smacznego.