Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w innej odsłonie
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 764
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 764
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli
2. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę prużymy na drugiej patelni na oleju.
4. Do cebuli dodajemy czosnek i pomidory
5. Następnie ketchup , bazylie, oregano oraz chili.
6. Ziemniaki ugotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego.
7. Posypujemy ziołami prowansalskimi.
8. Na ziemniaki kroimy w krążki ogórki.
9. Następnie wykładamy mięso.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy mięso
11. Zalewamy przygotowanym sosem
12. Na wierzch rozkładamy pokrojoną w plasterki mozzarelle.
13. Zapiekamy 20 minut w 180 ˚C. 14. Zapiekanka gotowa. 15. Smacznego.