Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Danie pięknie wygląda, więc doskonale prezentuje się na świątecznym i uroczystym stole. To smaczne i sycące danie na każdą okazje i dla każdego. Do dzieła.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 562
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 753
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 562
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 753
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam odstające części i kroję tak żeby powstał mi duży prostokąt. Mięso rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
2. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte pokrojone bardzo drobno pieczarki. Smażę przez dziesięć minut i dodaję sól, pieprz, ketchup, musztardę i jeszcze smażę pięć minut.
3. Tak przygotowany farsz rozprowadzam po całej powierzchni mięsa i zwijam w roladę. Owijam folią aluminiową i piekę 50 minut w 180°C.
4. Po upieczeniu kroję w dwucentymetrowe plastry i układam w naczyniu. 5. Cebulę, czosnek obieram, pomidory myję i kroję w cząstki, następnie warzywa blenduję blenderem. Przekładam do garnka, wlewam oliwę, miód, wsypuję imbir, tymianek, sól, chili i pieprz. Gotuję do chwili zagotowania i łączę z mięsem. 6. Gotowe. 7. Smacznego.