Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ekspresowa zupa cebulowa z grzanką"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34651
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 898
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 223
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3866
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34651
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 898
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 223
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3866
Składniki
Cebule obieramy, ostrym nożem kroimy na pół, a następnie na cienkie pierścienie.
W garnku roztapiamy masło klarowane. Dodajemy cebulę i podsmażamy kilka minut, mieszając co jakiś czas, aż stanie się szklista i lekko złocista.
Do cebuli dodajemy mąkę, mieszamy i powoli wlewamy bulion warzywny. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy pieprzem, solą i gotujemy ok. 10 minut.
Bagietkę kroimy na 8 kromek. Posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy kilka minut, żeby ser się roztopił, bułka przybrała złoty kolor, a jej brzegi stały się chrupiące.
Zupę rozlewamy na talerze lub do miseczek. Na wierzchu układamy grzanki z serem. Posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Zupę możemy zmiksować blenderem, by miała lżejszą konsystencję.Źródło: Rewia