Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z zup mojego dzieciństwa. Bardzo prosto się ją robi, nie jest droga, a za to bardzo zdrowa dzięki dodatkowi kaszy :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Do garnka wrzuciłam duże udko kurczaka i kilka kości wieprzowych. Zalałam 3 litrami zimnej wody i nastawiłam na ogień. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam starte: 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera oraz 2 posiekane cebule, 5 kulek ziela angielskiego i 3 liście laurowe. Gotowałam godzinę. Po tym czasie dodałam 10 czubatych łyżek kaszy jęczmiennej, 5 ziemniaków pokrojonych w kosteczkę i posiekany duży pęczek natki pietruszki i koperku. Pamiętajcie, że krupnik lubi dużo zieleniny. Osoliłam do smaku i gotowałam 20 minut. Gotowe.