Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka, którą niedawno robiłam... pyszny, pożywny i rozgrzewający krupniczek na gęsich żołądkach. Jeśli ktoś nie lubi tego typu podrobów, to warto przynajmniej przygotować z nich wywar do zupy, bo smak jest zupełnie inny. Robiłam już krupnik na kurzych i indyczych żołądkach, ale te gęsie są dla mnie najlepsze. Przepis jest prosty, niewiele potrzeba do takiej zupki :-)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3449
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 835
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3449
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 835
Składniki
Żołądki oczyścić z błonek i zalać wodą. Zagotować, zebrać szumowiny, wrzucić ziele angielskie, liście laurowe i gotować na małym ogniu przez 2-2,5h, aż żołądki zmiękną. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić warzywa, chwilę smażyć, dodać przeciśnięty czosnek i jeszcze smażyć przez kilka minut. Żołądki wyjąć z garnka i wywar przecedzić na drobnym sitku. Wrzucić z powrotem żołądki do zupy, dodać warzywa z patelni, wsypać kaszę wcześniej przelaną wodą na sitku. Całość gotować jeszcze 15-20 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO!!!