Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
żądna nowych smaków, pozamieniałam standardowe warzywa i udało się, pyszna, nieco słodkawa zupka, ze sporymi kawałkami dla tych, co to wolą coś do pogryzienia zamiast kremowej konsystencji :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 390
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4043
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 390
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4043
Składniki
Kalarepę i topinambur obieram, myję i kroję w kostkę.
Kalafiora myję i odcinam różyczki wprost do garnka.
Dodaję włoszczyznę i sól. Zalewam wodą i gotuję 15 minut.
Dodaję kurkumę, pieprz i zioła prowansalskie, mieszam i gotuję jeszcze 10 minut.
Oliwę podaję w butelce do dodania już bezpośrednio do zupy w talerzu, kilka kropel, by witaminki lepiej się wchłonęły :) Smacznego!