Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka pomidorowa ze śródziemnomorkim smakiem
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34689
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 919
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4023
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34689
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 919
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4023
Składniki
w metalowym rondelku rozgrzać łyżkę oliwy. Wycisnąć do niej czosnek. Zasypać ziołami, wlać pomidory z puszki lub dodać pokrojone w kostkę świeże i obrane ze skórki. Smażyć mieszając, aż z pomidorów zrobi się prawie jednolita masa. Można rozetrzeć drewnianą łopatką, żeby było szybciej. Nastawić wodę w około 3 L garnku (3/4 garnka) Wsypać wegete lub inną przyprawę. Pod koniec gotowania zupy można dosypać aby była wystarczająco słona. Ja dodaję małą garść suszonych warzyw, ale nie jest to obowiązkowe. Gdy woda zacznie wrzeć, wlać zawartość rondelka i zamieszać. Gotować ok 10 minut. W kubku rozrobić mąkę, jogurt/śmietanę i koncentrat (gdy używamy świeżych pomidorów, koncentratu należy dać więcej), zabielić zupe, zagotować 3 minuty i gotowe. Podawać z makaronem lub pierożkami (np. tortellini) posypaną świeżą drobniutko posiekaną natką.