Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa zupa gyros"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3534
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3534
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Mięso umyj, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebule obierz z łupin, pokrój w talarki. Do miski włóż mięso, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Polej olejem, posyp przyprawą gyros i dokładnie wymieszaj. Przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki. Do garnka wlej bulion, podgrzej. Następnie dodaj pomidory z puszki oraz suszone oregano. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Na mocno rozgrzaną patelnię wrzuć mięso z cebulą. Mieszając smaż 5-6 min, aż mięso się zrumieni. Przełóż do miseczki.
Na patelni przesmaż pokrojone pieczarki. Do bulionu z pomidorami dodaj pieczarki oraz przesmażone mięso, podgrzewaj ok. 10 minut. Na koniec zupę dopraw do smaku cukrem, octem balsamicznym, solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie