Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Opłukane grzyby zalewa się wrzątkiem i zostawia na noc. Uwaga- na dnie może się też zebrać odrobina piasku. Grzyby z wywarem i warzywami gotuje sie 30 minut, cebulę dodatkowo opaliłam.
Do zupy dodałam zezłocony lekko czosnek.
Zabieliłam mlekiem kokosowym i doprawiłam sola i pieprzem.
I dodałam jeszcze plastry rozmrożonych grzybów zrumienionych na patelni po smażeniu czosnku. Podałam z drobnym makaronem i posypałam natką pietruszki.
Smacznego :)