Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 178
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 178
Składniki
Wołowinę kroimy w kostkę,smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu..cebulę pokrojoną w piórka wrzucamy do podsmażonej wołowiny i dalej smażymy,do tego dodajemy starte na tarce jarzyny i pokrojoną w kostkę paprykę..dusimy jeszcze chwilę,aż papryka puści sok..warzywa i mięso przekładamy do garnka z gotującą,lekko osoloną wodą..kiedy wołowina będzie miękka wrzucamy do garnka puszkę kukurydzy..proszek z torebki rozprowadzamy wodą i wlewamy do zupy..gotujemy jeszcze chwilę,doprawiamy wedle gustu i uznania i..co tu dużo mówić?spróbujcie sami:)smacznego,