Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa krem z cukinii
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Marchew oraz pietruszkę obrać a następnie pokroić w plasterki.
Cebulę oczyścić i podzielić na 4 części.
Cukinię wyparzyć we wrzącej wodzie a następnie pokroić w kwadraty o wymiarach 2 x 2cm.
Ziemniaki obrać i pokroić w kwadraty podobnie jak cukinię.
Wszystkie warzywa połączyć ze sobą w jednym naczyniu, poprószyć obficie solą, pieprzem oraz papryką słodką i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i podsmażyć z każdej strony.
Następnie przełożyć warzywa do garnka i zalać wodą tak, aby wszystkie warzywa były przykryte. Dodać seler i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut aż do miękkości.
Kiedy warzywa będą już miękkie, zdjąć zupę z ognia, odlać wywar do innego naczynia i pozostawić na później.
Warzywa zblenderować na gładką masę. Jeśli krem będzie zbyt gęsty można dodać do niego nieco odsączonego wcześniej wywaru. Doprawić przyprawami do smaku i ponownie zagotować.
Do bulionówek nalewać porcję zupę. Dodać pokrojoną w kostkę fetę. Serwować ze świeżym pieczywem.