Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ze świeżym dorszem i pomidorami
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 166
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 166
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na oliwie. Dodać pokrojone na kawałki ziemniaki, wsypać kurkumę, smażyć kilka minut.
Do garnka wlać bulion, wrzucić liście laurowe i ziele angielskie, gotować 15-20 minut. Gdy ziemniaki są miękkie dodać pomidory.
Filety z dorsza pokroić na kawałki, włożyć do zupy, gotować jeszcze 3-4 minuty. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekanym świeżym oregano.