Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, tanie i szybkie do przygotowania a nade wszystko supersmaczne :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Obrane ziemniaczki kroimy w kostkę i gotujemy aż do uzyskania względnej miękkości tak aby ich nie rozgotować.
W czasie gotowania ziemniaków kroimy również w kostkę kiełbasę oraz cebulkę i podsmażamy aż do zarumienienia. Można dodać wedle uznania również pieczarki (np. dla wzmocnienia smaku użytego serka topionego z grzybkami).
Po ugotowaniu ziemniaczków do stanu "al dente" dodajemy pokrojony w kostkę serek, a jak już się zacznie "rozpuszczać" dokładamy składniki z patelni i na wolnym ogniu gotujemy jeszcze ok. 10-15 minut.
A potem to już tylko....wielkie obżarstwo! Smacznego :)