Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Pokroic miazsz z dyni.
Na oleju podsmazyc krocitko imbir i galke muszkatolowa,dodac szalotki i zeszklic je.
W osobnym garnku przesmazyc dynie i ziemniaki,zalac woda,dodac kostki rosolowe ,imbir i galke muszkatolowa z szalotkami i gotowac okolo 25 min.
Doprawic cukrem i sokiem z cytryny.
Po przestygnieciu zmiksowac.Doprawic sola i piprzem.
Podawac z grzankami czosnkowymi,albo gesta smietana,albo posypana wiorkami ementalera.