Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kawałkami łososia"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Filety pokrój, przesmaż na maśle. Włóż do garnka. Dodaj listek laurowy i ziele angielskie, wlej 6 szklanek wody, gotuj 5 min. Wyjmij łososia, wywar pozostaw.
Por oczyść z zewnętrznych liści, odetnij ciemnozielone końce. Przekrój wzdłuż, wypłucz, a następnie drobno poszatkuj. Ziemniaki obierz, pokrój w kosteczkę.
Marchewki oczyść, pokrój. W garnku rozpuść masło. Wrzuć krążki pora. Duś, mieszając, ok. 10 minut. Dodaj ziemniaki i marchewkę. Wlej wywar z gotowania łososia.
Zupę gotuj jeszcze 15-20 minut. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wrzuć kawałki łososia. Posyp posiekanym koperkiem. Udekoruj listkami natki.
Czas ok. 50 min; porcja – 340 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety