Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa ze świeżych grzybów"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4351
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 78
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 98
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 417
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4351
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 78
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 98
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 417
Składniki
Z obranej i pokrojonej włoszczyzny ugotuj klarowny bulion. Grzyby oczyść, umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. W osobnym garnku rozpuść masło i podsmaż drobno posiekaną cebulę. Po chwili dodaj grzyby i smaż około 10 minut.
Zalej bulionem, wrzuć pokrojone ziemniaki i gotuj do miękkości. Dodaj śmietanę, sól, pieprz i sok z cytryny. Podawaj z natką i makaronem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień