Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo smaczna. Gęsta, pożywna.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3706
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3706
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
W garnku na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Dodać też ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusić, mieszać warzywa kilka minut. Dodać wrzątku ok 1,5 l. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać liście szpinaku ( mogą być mrożone ), a następnie pokruszony ser fata. Gotować na wolnym ogniu. Ser powinien się rozpuścić. Dodać do smaku przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz świeżo mielony i sól. Warto spróbować zupę przed dodaniem soli, bo dodany ser feta jest słony. Zupę podawać gorącą. Smacznego.