Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka kuchni śląskiej. Pyszna ,pożywna z dużą ilością warzyw.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Marchew ,pietruszkę i seler obieramy i myjemy. Skrzydełka myjemy i razem z obranymi warzywami gotujemy przez godzinę w 1,5 l osolonej wody. Po tym czasie warzywa i mięso wyjmujemy. Kalafior i brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę ,dodajemy do zupy razem z pokrojoną w 3-4 cm kawałki fasolką ,świeżym groszkiem ,doprawiamy i gotujemy 20 min ,10 min przed końcem dodajemy kalafior i brokuł. Por kroimy w krążki i podsmażamy na rozgrzanym maśle ,oprószamy mąką i lekko zrumieniamy. Dodajemy do zupy mieszając. Marchew kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Następnie ściągamy z ognia i dodajemy żółtko wymieszane ze śmietaną ,cały czas mieszając (nie gotujemy).