Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na upalne dni! Danie o pięknym i pobudzającym kolorze - dla miłośników warzywnych przysmaków.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 20
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 22
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 19
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1899
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 20
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 22
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 19
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1899
Składniki
Botwinkę myjemy i kroimy w drobne kawałki. Zalewamy wodą i gotujemy ok 15 min. Odstawiamy aż ostygnie.
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do chłodnego wywaru. Dodajemy sok wyciśnięty z 1 cytryny, oraz łyżkę pokrojonego szczypiorku i koperku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Botwinkę myjemy i kroimy w drobne kawałki. Zalewamy wodą i gotujemy ok 15 min. Odstawiamy aż ostygnie.
Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny - do schłodzenia.
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do chłodnego wywaru. Dodajemy sok wyciśnięty z 1 cytryny, oraz łyżkę pokrojonego szczypiorku i koperku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z gotowanym jajkiem.
Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny - do schłodzenia.
Podajemy z gotowanym jajkiem.
Smacznego!