Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na amerykańską zupę z kukurydzą, boczkiem i papryką. Zupa powinna być aksamitna i lekko słodkawa.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 675
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 68
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 80
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 675
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 68
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 80
Składniki
Boczek kroimy w słupki i podsmażamy na maśle. Papryki kroimy w kostkę i dorzucamy do boczku, doprawiamy mielonym, czarnym pieprzem. Seler naciowy kroimy w plasterki i dodajemy do boczku z papryką, smażymy wszystko chwilę i dolewamy około 2 litrów wody.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do zupy. Dodajemy też kukurydzę. Doprawiamy niewielką ilością soli. Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i słodką śmietankę. Doprawiamy do smaku pieprzem. Zupa powinna być słodkawa z lekką nutą ostrości. Powinien być wyraźnie wyczuwalny smak słodkiej kukurydzy i papryki.