Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na amerykańską zupę z kukurydzą, boczkiem i papryką. Zupa powinna być aksamitna i lekko słodkawa.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10631
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4763
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10631
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4763
Składniki
Boczek kroimy w słupki i podsmażamy na maśle. Papryki kroimy w kostkę i dorzucamy do boczku, doprawiamy mielonym, czarnym pieprzem. Seler naciowy kroimy w plasterki i dodajemy do boczku z papryką, smażymy wszystko chwilę i dolewamy około 2 litrów wody.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do zupy. Dodajemy też kukurydzę. Doprawiamy niewielką ilością soli. Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i słodką śmietankę. Doprawiamy do smaku pieprzem. Zupa powinna być słodkawa z lekką nutą ostrości. Powinien być wyraźnie wyczuwalny smak słodkiej kukurydzy i papryki.