Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z soczewicą jest prosta, szybka, pyszna, aromatyczna, sycąca, rozgrzewająca, wegańska, niskokaloryczna, lekka, warzywna, z dużą ilością błonnika… Zalet mogłabym wymieniać jeszcze z tysiąc, ale nie możecie mi wierzyć na słowo, musicie sami ją ugotować, żeby się przekonać o jej wszystkich właściwościach. Więcej informacji na blogu http://zdrowonacodzien.pl/aromatyczna-i-rozgrzewajaca-zupa-z-soczewica/
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 62
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9315
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 62
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9315
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Soczewicę przepłukujemy wodą, gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy chwilę. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się soczewicy. Gotujemy razem do miękkości soczewicy. Dodajemy pomidory, chwilę jeszcze gotujemy. Na końcu dodajemy przyprawy: curry, paprykę słodką i chili, sól himalajską. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, kaszą, makaronem lub chlebem (polecam grzanki z pesto). Smacznego