Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z soczewicą jest prosta, szybka, pyszna, aromatyczna, sycąca, rozgrzewająca, wegańska, niskokaloryczna, lekka, warzywna, z dużą ilością błonnika… Zalet mogłabym wymieniać jeszcze z tysiąc, ale nie możecie mi wierzyć na słowo, musicie sami ją ugotować, żeby się przekonać o jej wszystkich właściwościach. Więcej informacji na blogu http://zdrowonacodzien.pl/aromatyczna-i-rozgrzewajaca-zupa-z-soczewica/
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13328
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2630
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3785
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13328
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2630
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3785
Składniki
Soczewicę przepłukujemy wodą, gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy chwilę. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się soczewicy. Gotujemy razem do miękkości soczewicy. Dodajemy pomidory, chwilę jeszcze gotujemy. Na końcu dodajemy przyprawy: curry, paprykę słodką i chili, sól himalajską. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, kaszą, makaronem lub chlebem (polecam grzanki z pesto). Smacznego