Do góry

Zupy Przepis na:

Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicą

Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 326

Dodano:

Odsłon: 8855

Zupa pomidorowa z soczewicą jest prosta, szybka, pyszna, aromatyczna, sycąca, rozgrzewająca, wegańska, niskokaloryczna, lekka, warzywna, z dużą ilością błonnika… Zalet mogłabym wymieniać jeszcze z tysiąc, ale nie możecie mi wierzyć na słowo, musicie sami ją ugotować, żeby się przekonać o jej wszystkich właściwościach. Więcej informacji na blogu http://zdrowonacodzien.pl/aromatyczna-i-rozgrzewajaca-zupa-z-soczewica/

Składniki

  • Soczewica czerwona, nasiona suche 160g
  • Pomidory 400g
  • Pieczarki 250g
  • Seler naciowy 135g
  • Cebula 100g
  • Czosnek 15g
  • Olej rzepakowy 20g
  • Natka pietruszki 12g
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicą

Przygotowanie

  1. Soczewicę przepłukujemy wodą, gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy chwilę. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się soczewicy. Gotujemy razem do miękkości soczewicy. Dodajemy pomidory, chwilę jeszcze gotujemy. Na końcu dodajemy przyprawy: curry, paprykę słodką i chili, sól himalajską. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, kaszą, makaronem lub chlebem (polecam grzanki z pesto). Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń