Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczna zupa z mintaja"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32481
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32481
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki obieram, płuczę i kroję w niewielką kostkę. Zagotowuję bulion warzywny lub rybny. Wrzucam do niego przygotowane ziemniaki, zmniejszam ogień i gotuję pod przykryciem ok. 10 minut.
Marchewki oraz pietruszkę obieram, płuczę, osuszam. Warzywa ścieram na tarce o dużych otworkach. Jarzyny wrzucam do bulionu z ziemniakami i gotuję 5 minut.
Filety z mintaja płuczę pod bieżącą wodą, osuszam na papierowym ręczniku i kroję w średniej wielkości kostkę.
Ryby wrzucam do gotujących się warzyw. Gotuję ok. 2 minut i zdejmuję garnek z ognia. Zupę przyprawiam solą i mielonym czarnym pieprzem. Czasami tuż przed podaniem posypuję ją posiekanym świeżym koperkiem.
ok. 30 min
<strong>Dorota Wdowińska- Rozbicka z Wołomina</strong>Źródło: Tina