Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający dodający energii i bardzo smaczny. Z dodatkiem ugotowanego makaronu smakuje wybornie.
garnek, sitko ,
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10286
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 1107
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 103
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 88
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 70
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10286
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 1107
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 103
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 88
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 70
Składniki
Skrzydełek oczyścić, umyć. Włożyć do garnka i zalać wodą(zimną). Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia, wyjąć zebraną szumowinę. Dodać obraną, opłukaną włoszczyznę, posolić. Cebulę obrać ,podrumienić nad ogniem, a następnie wrzucić do rosołu. Dołożyć kostkę rosołową. Gotować do miękkości skrzydełek i włoszczyzny. Rosół przecedzić przez sitko do drugiego garnka. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia. Podawać z ugotowanym makaronem.
Pyszny rosołek gotowy do podania.