Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający dodający energii i bardzo smaczny. Z dodatkiem ugotowanego makaronu smakuje wybornie.
garnek, sitko ,
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Składniki
Skrzydełek oczyścić, umyć. Włożyć do garnka i zalać wodą(zimną). Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia, wyjąć zebraną szumowinę. Dodać obraną, opłukaną włoszczyznę, posolić. Cebulę obrać ,podrumienić nad ogniem, a następnie wrzucić do rosołu. Dołożyć kostkę rosołową. Gotować do miękkości skrzydełek i włoszczyzny. Rosół przecedzić przez sitko do drugiego garnka. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia. Podawać z ugotowanym makaronem.
Pyszny rosołek gotowy do podania.