Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z dzieciństwa. Taka zupa pięknie pachnie grzybami i koperkiem. Smak lekko kwaśny za sprawą ukwaszonej mąki żytniej, złagodzony śmietaną. Czasami zupa była okraszona skwarkami, albo z kawałkiem swojskiej kiełbasy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3209
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 655
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3209
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 655
Składniki
Grzyby opłukać, zalać wodą i zostawić na noc, żeby namiękły. Jeśli są większe, to pokroić na mniejsze kawałki.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę przełożyć do garnka i zalać wodą, tak 5 cm ponad i dodać grzyby z zalewą. Gotować do miękkości ziemniaków.
Dodać zakwas na żurek i przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek. Jeszcze pogotować kilka minut na wolnym ogniu.
Dodać pieprz czarny świeżo mielony, sól do smaku.
Dodać zahartowaną śmietanę, a tuż przed podaniem dodać jeszcze posiekany koperek. Zupa powinna być dość gęsta.
Smacznego.