Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupka na rozgrzewkę:) Polecam do tego kluseczki mojego przepisu
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 69
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 45
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 69
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 45
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Składniki
Kostki rosołowe zagotować z odpowiednią ilością wody (standardowo jest to pół litra na 1 kostkę).
Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojonego w paseczki pora (ale tylko odrobinę, 1/4 z całości). Resztę pora pokroić w dość duże wałeczki i wrzucić do bulionu. Podsmażoną cebulkę z porem też wrzucamy do garnka z bulionem i teraz gotujemy wszystko na małym ogniu.
Pod koniec solimy i pieprzymy. Gdy por już jest miękki, zaciągamy śmietaną i dosypujemy koperku. I to wszystko:) Podajemy z kluseczkami:)