Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupka na rozgrzewkę:) Polecam do tego kluseczki mojego przepisu
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2407
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 337
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 142
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2407
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 337
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 142
Składniki
Kostki rosołowe zagotować z odpowiednią ilością wody (standardowo jest to pół litra na 1 kostkę).
Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojonego w paseczki pora (ale tylko odrobinę, 1/4 z całości). Resztę pora pokroić w dość duże wałeczki i wrzucić do bulionu. Podsmażoną cebulkę z porem też wrzucamy do garnka z bulionem i teraz gotujemy wszystko na małym ogniu.
Pod koniec solimy i pieprzymy. Gdy por już jest miękki, zaciągamy śmietaną i dosypujemy koperku. I to wszystko:) Podajemy z kluseczkami:)