Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupka na rozgrzewkę:) Polecam do tego kluseczki mojego przepisu
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Kostki rosołowe zagotować z odpowiednią ilością wody (standardowo jest to pół litra na 1 kostkę).
Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojonego w paseczki pora (ale tylko odrobinę, 1/4 z całości). Resztę pora pokroić w dość duże wałeczki i wrzucić do bulionu. Podsmażoną cebulkę z porem też wrzucamy do garnka z bulionem i teraz gotujemy wszystko na małym ogniu.
Pod koniec solimy i pieprzymy. Gdy por już jest miękki, zaciągamy śmietaną i dosypujemy koperku. I to wszystko:) Podajemy z kluseczkami:)