Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupka na rozgrzewkę:) Polecam do tego kluseczki mojego przepisu
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 221
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 725
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24951
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 221
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 725
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24951
Składniki
Kostki rosołowe zagotować z odpowiednią ilością wody (standardowo jest to pół litra na 1 kostkę).
Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojonego w paseczki pora (ale tylko odrobinę, 1/4 z całości). Resztę pora pokroić w dość duże wałeczki i wrzucić do bulionu. Podsmażoną cebulkę z porem też wrzucamy do garnka z bulionem i teraz gotujemy wszystko na małym ogniu.
Pod koniec solimy i pieprzymy. Gdy por już jest miękki, zaciągamy śmietaną i dosypujemy koperku. I to wszystko:) Podajemy z kluseczkami:)