Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma sezonu na grzybki, ale zawsze można użyć suszonych:) Polecam bardzo.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 92
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2141
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 176
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 92
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2141
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 176
Składniki
Grzyby dokładnie umyć, zalać 1,5l przegotowanej wody i moczyć ok.2 godzin. Po tym czasie ugotować je w tej samej wodzie.
Warzywa obrać, cebulę również i w całości włożyć do ugotowanych grzybów. Dodać masło, sól i przyprawy i gotować następne 30 minut.
Wywar przecedzić, wyjąć grzyby i pokroić w paski. Do wywaru dodać tylko grzyby, warzywa odrzucamy. Ponownie gotujemy wywar, zaciągamy śmietaną, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz.
Podajemy z makaronem.