Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma sezonu na grzybki, ale zawsze można użyć suszonych:) Polecam bardzo.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Składniki
Grzyby dokładnie umyć, zalać 1,5l przegotowanej wody i moczyć ok.2 godzin. Po tym czasie ugotować je w tej samej wodzie.
Warzywa obrać, cebulę również i w całości włożyć do ugotowanych grzybów. Dodać masło, sól i przyprawy i gotować następne 30 minut.
Wywar przecedzić, wyjąć grzyby i pokroić w paski. Do wywaru dodać tylko grzyby, warzywa odrzucamy. Ponownie gotujemy wywar, zaciągamy śmietaną, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz.
Podajemy z makaronem.