Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma sezonu na grzybki, ale zawsze można użyć suszonych:) Polecam bardzo.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3808
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3808
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Grzyby dokładnie umyć, zalać 1,5l przegotowanej wody i moczyć ok.2 godzin. Po tym czasie ugotować je w tej samej wodzie.
Warzywa obrać, cebulę również i w całości włożyć do ugotowanych grzybów. Dodać masło, sól i przyprawy i gotować następne 30 minut.
Wywar przecedzić, wyjąć grzyby i pokroić w paski. Do wywaru dodać tylko grzyby, warzywa odrzucamy. Ponownie gotujemy wywar, zaciągamy śmietaną, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz.
Podajemy z makaronem.