Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma sezonu na grzybki, ale zawsze można użyć suszonych:) Polecam bardzo.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 809
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22859
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15270
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 809
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22859
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15270
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Składniki
Grzyby dokładnie umyć, zalać 1,5l przegotowanej wody i moczyć ok.2 godzin. Po tym czasie ugotować je w tej samej wodzie.
Warzywa obrać, cebulę również i w całości włożyć do ugotowanych grzybów. Dodać masło, sól i przyprawy i gotować następne 30 minut.
Wywar przecedzić, wyjąć grzyby i pokroić w paski. Do wywaru dodać tylko grzyby, warzywa odrzucamy. Ponownie gotujemy wywar, zaciągamy śmietaną, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz.
Podajemy z makaronem.