Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miała być zupa z maślaków. Niestety, wszystkie okazały się robaczywe, więc trzeba było naprędce coś wymyślić ze składników, które były pod ręką.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 182
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 108
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1234
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4176
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1238
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 182
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 108
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1234
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4176
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1238
Składniki
Jarzyny obieramy, razem z porem, cebulą, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy płaską łyżeczkę soli, liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy, zmniejszmy płomień. Całość gotujemy przez godzinę na wolnym ogniu. Kapustę grubo szatkujemy, fasolę odcedzamy z zalewy, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Z bulionu wyjmujemy warzywa, wrzucamy ziemniaki, gotujemy przez kwadrans. Kapustę wrzucamy do zupy, gotujemy 10 min., po czym wlewamy koncentrat buraczany i pomidorowy, dodajemy pokrojone (uprzednio ugotowane) marchewki i fasolę. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy ze śmietaną i posiekanym koperkiem.