Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad zrobiłam barszcz biały z torebki, tak wiem zaraz napiszecie że to trucizna ale nie wierzę że większość z was nie gotuje zup z torebek. Czasami można nie mówię że codziennie ale jak ma się ochotę a nie ma nastawionego żuru to można zjeść i taki. Wyszedł smaczny taki że już prawie nie ma.
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2668
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4719
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102223
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2668
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4719
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102223
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać kości mostkowe lub kto jakie woli oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach. Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz suszone warzywa, po chwili wkroić por i dodać przyprawę z dodatkiem soli. Całość gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać pętka dowolnej kiełbasy i chwilę pogotować. Następnie rozrobić barszcz w proszku w szklance wody. zalać zupę i pogotować na wolnym ogniu około 5 minut. Pod koniec gotowania dodać majeranek i zagotować, odstawić zupę z ognia.
Zupa wyszła bardzo smaczna, podałam ją z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Można również ugotować barszcz osobno i osobno ziemniaki.