Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem.

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 670 Ocena: 4200

Dodano:

Odsłon: 197

Dziś na obiad zrobiłam barszcz biały z torebki, tak wiem zaraz napiszecie że to trucizna ale nie wierzę że większość z was nie gotuje zup z torebek. Czasami można nie mówię że codziennie ale jak ma się ochotę a nie ma nastawionego żuru to można zjeść i taki. Wyszedł smaczny taki że już prawie nie ma.

Składniki

  • 600 g kości mostkowych z chrząstką,
  • 2 marchewki około 120 g,
  • kawałek pora,
  • 2 łyżki suszonych warzyw,
  • 1 łyżka majeranku,
  • 2 torebki barszcz biały 66 g każda,
  • 0,5 łyżki ulubionej przyprawy z solą,
  • 6-8 ziemniaków (w zależności od gęstości zupy i wielkości ziemniaka).
  • dodatkowo :
  • 5-6 krótkich pętek kiełbasy.
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać kości mostkowe lub kto jakie woli oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach. Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz suszone warzywa, po chwili wkroić por i dodać przyprawę z dodatkiem soli. Całość gotować do miękkości ziemniaków.

  2. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać pętka dowolnej kiełbasy i chwilę pogotować. Następnie rozrobić barszcz w proszku w szklance wody. zalać zupę i pogotować na wolnym ogniu około 5 minut. Pod koniec gotowania dodać majeranek i zagotować, odstawić zupę z ognia.

  3. Zupa wyszła bardzo smaczna, podałam ją z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Można również ugotować barszcz osobno i osobno ziemniaki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń