Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz biały z królika

Barszcz biały z królika

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 843

Dodano:

Odsłon: 8033

Danie dzieciństwa, zmodyfikowane na fit ;)

Składniki

  • 500 g mięsa z królika
  • 2,5 l wody
  • pęczek zieleniny (seler, por,lubczyk)
  • 2 małe pietruszki
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka Vegety suszonej, sól, pieprz do smaku
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Barszcz biały z królika

Przygotowanie

  1. Mięso zalać zimną wodą, zagotować i zmniejszyć ogień tak by się delikatnie gotowało. Cebulkę opiec jak do rosołu. Pietruszkę obrać, opłukać dodać wraz z cebulą, Vegetą i pęczkiem zieleniny do gotującego się mięsa. Gotować do miękkości mięsa około 1 godziny.

  2. Skrobię rozmieszać w 1/4 szkl. zimnej wody. Dodać do wywaru zagotować i gotować 2 minuty. Odstawić. Do jogurtu dodać 1 chochelkę wywaru, dokładnie rozmieszać i przelać do wywaru. Całość wymieszać i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 08 listopada 2014 Pamiętam smak takiego barszczyku.Tata hodował króliki, więc naturalnie że mama gotowała taki barszczyk.Dzięki za przypomnienie:))) Odpowiedzi: 2 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń