Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiasz się jaką zupę podać na pierwszy lub drugi dzień świąt? Szukasz ciekawej alternatywy dla klasycznego żurku? Skorzystaj z przepisu Jakuba Kuronia na barszcz biały z pulpetami drobiowymi. Do tego obowiązkowo jajko ugotowane na twardo i odrobina świeżej zieleniny. Zupa jest pożywna i mocno sycąca. Już po jednym talerzu będziecie najedzeni.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 637
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 637
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Pietruszkę, marchewki i seler obierz. Warzywa zatrzyj na tarce na dużych oczkach.
W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Podsmaż warzywa. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Składniki zalej bulionem. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Składniki gotuj przez około 15 minut.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj połowę posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz. Uformuj równej wielkości pulpeciki.
Pulpeciki wrzuć do gotującego się bulionu z warzywami. Gotuj zupę przez około 10 minut.
Dodaj zakwas z mąki pszennej. Barszcz biały z pulpetami dopraw suszonym majerankiem, świeżą natką pietruszki, solą, pieprzem chrzanem i śmietaną. Zupę gotuj na wolnym ogniu.
Barszcz biały z pulpetami Jakuba Kuronia podawaj z gotowanym na twardo jajkiem i kleksem kwaśnej śmietany.