Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa na Wielkanocny barszcz
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 687
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 316
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 183
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 718
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 687
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 316
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 183
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 718
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, obrałem, przekroiłem na pół. Białą kiełbasę ugotowałem. Odstawiłem. Jabłka umyłem, obrałem, starłem na tarce do warzyw, skropiłem sokiem z cytryny. Cebulę i czosnek obrałem, posiekałem. Rozgrzałem masło, włożyłem cebulę i czosnek, przesmażyłem. Dodałem starte jabłka. Podsmażyłem, wlałem wino, dusiłem pod przykryciem, aż jabłka się rozpadły. Marchewkę i ziemniaki obrałem, umyłem, pokroiłem w kostkę. Zalałem cebulę i jabłka gorącym bulionem drobiowym, dodałem marchewkę, ziemniaki, łyżkę majeranku, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotowałem na małym ogniu ok. 30 minut.
Śmietanę wymieszałem z mąką i kilkoma łyżkami wywaru. Wlałem do zupy, mieszając zagotowałem. Dodałem starty chrzan, doprawiłem cukrem, solą i białym pieprzem. Pokrojona w plasterki kiełbasę wrzuciłem do zupy. Koperek umyłem, osuszyłem. Zupę rozlałem na talerze, do każdej porcji włożyłem pokrojone jajka, posypałem listkami koperku.