Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja barszczu czerwonego to idealna pozycja na wigilijnym stole ale też i bardzo zdrowa opcja na jesienne dni. :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1975
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1975
Składniki
1. Włoszczyznę obrać i umyć. Zalać wodą, dodać kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz i sól i gotować bulion. 2. Grzyby namoczyć w wodzie na ok godzinę a później w tej wodzie je ugotować. 3. Buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać wodą i zagotować. 4. Wodę z bulionu, grzybów i buraków odcedzić i przelać do kolejnego garnka. Dodać do tego kwas buraczany, sok z cytryny i zagotować. 5. Doprawić barszcz cukrem, solą, pieprzem, octem i majerankiem wedle uznania. Pamiętajcie, że barszcz musi się przegryźć i najlepiej smakuje na następny dzień. rada: Przy odgrzewaniu nie doprowadzić do gotowania barszczu, bo może stracić kolor. Smacznego! :) ps. Na moim profilu znajdziecie przepis na kwas buraczany w książce "przygotowanie potraw". ;)