Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja barszczu czerwonego to idealna pozycja na wigilijnym stole ale też i bardzo zdrowa opcja na jesienne dni. :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 56
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 34
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 56
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 34
Składniki
1. Włoszczyznę obrać i umyć. Zalać wodą, dodać kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz i sól i gotować bulion. 2. Grzyby namoczyć w wodzie na ok godzinę a później w tej wodzie je ugotować. 3. Buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać wodą i zagotować. 4. Wodę z bulionu, grzybów i buraków odcedzić i przelać do kolejnego garnka. Dodać do tego kwas buraczany, sok z cytryny i zagotować. 5. Doprawić barszcz cukrem, solą, pieprzem, octem i majerankiem wedle uznania. Pamiętajcie, że barszcz musi się przegryźć i najlepiej smakuje na następny dzień. rada: Przy odgrzewaniu nie doprowadzić do gotowania barszczu, bo może stracić kolor. Smacznego! :) ps. Na moim profilu znajdziecie przepis na kwas buraczany w książce "przygotowanie potraw". ;)