Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja barszczu czerwonego to idealna pozycja na wigilijnym stole ale też i bardzo zdrowa opcja na jesienne dni. :)
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4006
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 561
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4006
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 561
Składniki
1. Włoszczyznę obrać i umyć. Zalać wodą, dodać kilka liści laurowych, ziele angielskie, pieprz i sól i gotować bulion. 2. Grzyby namoczyć w wodzie na ok godzinę a później w tej wodzie je ugotować. 3. Buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać wodą i zagotować. 4. Wodę z bulionu, grzybów i buraków odcedzić i przelać do kolejnego garnka. Dodać do tego kwas buraczany, sok z cytryny i zagotować. 5. Doprawić barszcz cukrem, solą, pieprzem, octem i majerankiem wedle uznania. Pamiętajcie, że barszcz musi się przegryźć i najlepiej smakuje na następny dzień. rada: Przy odgrzewaniu nie doprowadzić do gotowania barszczu, bo może stracić kolor. Smacznego! :) ps. Na moim profilu znajdziecie przepis na kwas buraczany w książce "przygotowanie potraw". ;)