Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowałam ten barszcz na wigilię i myślę, że to już będzie mój stały przepis na barszczyk
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1455
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1371
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 261
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1455
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1371
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 261
Składniki
1. buraki obrać, pokroić w plastry, posolić i ew posypać cukrem, odstawić na 1-2 godz, (buraczki puszczą sok), po tym czasie wlać bulion, dodać liść laurowy, postawić na ogniu, po zagotowaniu, zakwasić sokiem z cytryny lub kwaskiem, gotować na małym ogniu, 2. cebulkę posiekać, zrumienić na maśle, dodać do barszczu, gotować jeszcze ok 20 min, doda majeranek, doprawić solą i pieprzem, do uszek, pasztecików lub krokietów, smacznego