Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowałam ten barszcz na wigilię i myślę, że to już będzie mój stały przepis na barszczyk
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10119
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 563
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10119
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 563
Składniki
1. buraki obrać, pokroić w plastry, posolić i ew posypać cukrem, odstawić na 1-2 godz, (buraczki puszczą sok), po tym czasie wlać bulion, dodać liść laurowy, postawić na ogniu, po zagotowaniu, zakwasić sokiem z cytryny lub kwaskiem, gotować na małym ogniu, 2. cebulkę posiekać, zrumienić na maśle, dodać do barszczu, gotować jeszcze ok 20 min, doda majeranek, doprawić solą i pieprzem, do uszek, pasztecików lub krokietów, smacznego