Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowałam ten barszcz na wigilię i myślę, że to już będzie mój stały przepis na barszczyk
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 931
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 931
Składniki
1. buraki obrać, pokroić w plastry, posolić i ew posypać cukrem, odstawić na 1-2 godz, (buraczki puszczą sok), po tym czasie wlać bulion, dodać liść laurowy, postawić na ogniu, po zagotowaniu, zakwasić sokiem z cytryny lub kwaskiem, gotować na małym ogniu, 2. cebulkę posiekać, zrumienić na maśle, dodać do barszczu, gotować jeszcze ok 20 min, doda majeranek, doprawić solą i pieprzem, do uszek, pasztecików lub krokietów, smacznego