Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowałam ten barszcz na wigilię i myślę, że to już będzie mój stały przepis na barszczyk
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16580
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 199
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 402
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16580
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 199
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 402
Składniki
1. buraki obrać, pokroić w plastry, posolić i ew posypać cukrem, odstawić na 1-2 godz, (buraczki puszczą sok), po tym czasie wlać bulion, dodać liść laurowy, postawić na ogniu, po zagotowaniu, zakwasić sokiem z cytryny lub kwaskiem, gotować na małym ogniu, 2. cebulkę posiekać, zrumienić na maśle, dodać do barszczu, gotować jeszcze ok 20 min, doda majeranek, doprawić solą i pieprzem, do uszek, pasztecików lub krokietów, smacznego