Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie pasuje do uszek z mięsem czy grzybami, ale także do wszelkiego rodzaju krokietów i pasztecików. Sprawdza się w połączeniu z gotowanym jajkiem czy ziemniakami. Jednym słowem pasuje do wszystkiego. Zdrowy i aromatyczny. Polecam.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 149
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101389
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5899
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 149
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101389
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5899
Składniki
Buraki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Obieramy marchew i pietruszkę. Warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy, gotujemy 45 minut od momentu zagotowania. Jeszcze w trakcie gotowania dodajemy przyprawy: suszone ziarna kopru, majeranek, pieprz, liście laurowe oraz ziele angielskie. Po 45 minutach dodajemy cebulę i ząbki czosnku, całość gotujemy jeszcze 15 minut. Po tym czasie buraki wyciągamy z wywaru (można je wykorzystać do sałatki warzywnej). Wywar buraczany łączymy z wywarem wołowym, doprawiamy octem. Całość doprowadzamy do wrzenia, przyprawiamy ponownie solą i pieprzem, jeżeli to konieczne. Podajemy :)) Smacznego.