Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze miałam problem z uzyskaniem idealnego koloru barszczu, często przy gotowaniu buraków zupa traciła kolor i robiła się ciemna. Jak się okazało, cała tajemnica tkwi w czasie jego przygotowania. Kiedyś barszcz gotowałam ok 40 minut (aby buraki zmiękły), a dziś doprowadzam go tylko do wrzenia (trwa to ok 10 minut). Barszcz wychodzi idealny, ma piękny intensywny kolor i wyjątkowy smak.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3885
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3885
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Buraczki i marchewkę myjemy i obieramy, a następnie kroimy na zgrabne słupki. Z jabłek wydrążamy jedynie gniazda nasienne i razem ze skórką kroimy na 4 części. Czosnek razem ze skórką rozgniatamy. Do zimnej wody wrzucamy warzywa, owoce i przyprawy (razem z octem). Całość doprowadzamy do wrzenia (nie dłużej!).
Garnek z barszczem przykrywamy lnianą ścierką i odstawiamy na noc w ciepłe miejsce. Przed podaniem odcedzamy.