Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz ma piękny czerwony kolor i dużo witamin i minerałów. Doskonale sprawdzi się na wigilijnym stole, ale nie tylko. :)
Garnek, nóż, obieraczka, sitko, łyżka stołowa, chochla
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Składniki
Umyte, obrane i pokrojona na mniejsze kawałki buraki wrzuć na gotującą się wodę . Dodaj obrane i pokrojone na dość duże kawałki warzywa ( marchew, pietruszkę , selera ), pora, czosnek, przyprawy, opaloną na ogniu cebulę , trochę soli, wymieszaj.
Gotuj pod przykryciem przez 30 minut na małym ogniu. Następnie zdejmij z ognia, wlej trochę octu, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 25 - 30 minut. W tym czasie barszcz wyciągnie to co najlepsze z warzyw i przypraw.
Po tym czasie przecedź całość przez gęste sitko. Warzywa wyrzuć, a barszcz dopraw do smaku solą , mielonym pieprzem, majerankiem i octem.
Przed podaniem na stół w razie potrzeby podgrzej go na ogniu. Podawaj z uszkami lub kostką ziemniaczaną .
Smacznego !