Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz ma piękny czerwony kolor i dużo witamin i minerałów. Doskonale sprawdzi się na wigilijnym stole, ale nie tylko. :)
Garnek, nóż, obieraczka, sitko, łyżka stołowa, chochla
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420292
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1711
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420292
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1711
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119752
Składniki
Umyte, obrane i pokrojona na mniejsze kawałki buraki wrzuć na gotującą się wodę . Dodaj obrane i pokrojone na dość duże kawałki warzywa ( marchew, pietruszkę , selera ), pora, czosnek, przyprawy, opaloną na ogniu cebulę , trochę soli, wymieszaj.
Gotuj pod przykryciem przez 30 minut na małym ogniu. Następnie zdejmij z ognia, wlej trochę octu, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 25 - 30 minut. W tym czasie barszcz wyciągnie to co najlepsze z warzyw i przypraw.
Po tym czasie przecedź całość przez gęste sitko. Warzywa wyrzuć, a barszcz dopraw do smaku solą , mielonym pieprzem, majerankiem i octem.
Przed podaniem na stół w razie potrzeby podgrzej go na ogniu. Podawaj z uszkami lub kostką ziemniaczaną .
Smacznego !