Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz ma piękny czerwony kolor i dużo witamin i minerałów. Doskonale sprawdzi się na wigilijnym stole, ale nie tylko. :)
Garnek, nóż, obieraczka, sitko, łyżka stołowa, chochla
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7508
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2532
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70842
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7508
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2532
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70842
Składniki
Umyte, obrane i pokrojona na mniejsze kawałki buraki wrzuć na gotującą się wodę . Dodaj obrane i pokrojone na dość duże kawałki warzywa ( marchew, pietruszkę , selera ), pora, czosnek, przyprawy, opaloną na ogniu cebulę , trochę soli, wymieszaj.
Gotuj pod przykryciem przez 30 minut na małym ogniu. Następnie zdejmij z ognia, wlej trochę octu, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 25 - 30 minut. W tym czasie barszcz wyciągnie to co najlepsze z warzyw i przypraw.
Po tym czasie przecedź całość przez gęste sitko. Warzywa wyrzuć, a barszcz dopraw do smaku solą , mielonym pieprzem, majerankiem i octem.
Przed podaniem na stół w razie potrzeby podgrzej go na ogniu. Podawaj z uszkami lub kostką ziemniaczaną .
Smacznego !