Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędny smak i aromat barszczu! Mega do uszek albo krokietów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336573
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422396
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2357
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336573
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422396
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2357
Składniki
Przygotowujemy większy garnek. Namaczamy suszone grzyby w wodzie na około 2 godziny przed gotowaniem wywaru warzywnego. Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy na patelni z dwóch stron. Wszystkie warzywa trzeba obrać, przepłukać i pokroić ( na duże kawałki). Do garnka wrzucamy buraki, buraki z zakwasu, marchewkę, pietruszkę, cebulę (podsmażoną), por, seler, suszone grzyby, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, ziarna pieprzu. Całość solimy i dolewamy wody. Stawiamy garnek na palnik. Podgrzewamy całość na dużym ogniu, potem go zmniejszamy. Całość gotujemy około 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmujemy wszystkie warzywa z garnka (grzybki można wrzucić z powrotem). Teraz dolewamy zakwas buraczany i doprawiamy nasz barszcz. Dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet, majeranek i gotujemy bardzo spokojnie 15 min ( nie doprowadzamy do wrzenia) Po tym czasie nasz barszcz jest już gotowy. Trzeba pamiętać żeby gotować go dzień przed Wigilią lub finalnym zdarzeniem ponieważ na drugi dzień smakuje najlepiej. Zapraszam także do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Życzę smacznego!!!!