Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędny smak i aromat barszczu! Mega do uszek albo krokietów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Składniki
Przygotowujemy większy garnek. Namaczamy suszone grzyby w wodzie na około 2 godziny przed gotowaniem wywaru warzywnego. Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy na patelni z dwóch stron. Wszystkie warzywa trzeba obrać, przepłukać i pokroić ( na duże kawałki). Do garnka wrzucamy buraki, buraki z zakwasu, marchewkę, pietruszkę, cebulę (podsmażoną), por, seler, suszone grzyby, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, ziarna pieprzu. Całość solimy i dolewamy wody. Stawiamy garnek na palnik. Podgrzewamy całość na dużym ogniu, potem go zmniejszamy. Całość gotujemy około 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmujemy wszystkie warzywa z garnka (grzybki można wrzucić z powrotem). Teraz dolewamy zakwas buraczany i doprawiamy nasz barszcz. Dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet, majeranek i gotujemy bardzo spokojnie 15 min ( nie doprowadzamy do wrzenia) Po tym czasie nasz barszcz jest już gotowy. Trzeba pamiętać żeby gotować go dzień przed Wigilią lub finalnym zdarzeniem ponieważ na drugi dzień smakuje najlepiej. Zapraszam także do obejrzenia filmu! Link poniżej:-) Życzę smacznego!!!!