Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z pulpetami cielęcymi udekorowany świeżym majerankiem.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 718
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 5539
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 6188
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 249
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 718
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 5539
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 6188
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 249
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Wrzucić całe cebule oraz marchewkę, pietruszkę i połówkę selera – też starte na tarce o dużych oczkach. Dodać kwaśne jabłko i czosnek. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać wodą, przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić czarną porzeczkę. Zakwasić octem jabłkowym. Przykryć i odstawić na całą noc. Następnego dnia przecedzić. Doprawić solą. W razie potrzeby posłodzić miodem.
Podawać z pulpetami cielęcymi. Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.