Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z pulpetami cielęcymi udekorowany świeżym majerankiem.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 337
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1517
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8941
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 337
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1517
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8941
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Wrzucić całe cebule oraz marchewkę, pietruszkę i połówkę selera – też starte na tarce o dużych oczkach. Dodać kwaśne jabłko i czosnek. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać wodą, przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić czarną porzeczkę. Zakwasić octem jabłkowym. Przykryć i odstawić na całą noc. Następnego dnia przecedzić. Doprawić solą. W razie potrzeby posłodzić miodem.
Podawać z pulpetami cielęcymi. Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.