Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z pulpetami cielęcymi udekorowany świeżym majerankiem.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 60
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4369
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 212
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 60
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4369
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 212
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Wrzucić całe cebule oraz marchewkę, pietruszkę i połówkę selera – też starte na tarce o dużych oczkach. Dodać kwaśne jabłko i czosnek. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać wodą, przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić czarną porzeczkę. Zakwasić octem jabłkowym. Przykryć i odstawić na całą noc. Następnego dnia przecedzić. Doprawić solą. W razie potrzeby posłodzić miodem.
Podawać z pulpetami cielęcymi. Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.