Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z pulpetami cielęcymi udekorowany świeżym majerankiem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2070
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421346
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2070
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421346
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Wrzucić całe cebule oraz marchewkę, pietruszkę i połówkę selera – też starte na tarce o dużych oczkach. Dodać kwaśne jabłko i czosnek. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać wodą, przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić czarną porzeczkę. Zakwasić octem jabłkowym. Przykryć i odstawić na całą noc. Następnego dnia przecedzić. Doprawić solą. W razie potrzeby posłodzić miodem.
Podawać z pulpetami cielęcymi. Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.