Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 496
Dodano: 25.11.2020
Odsłon: 1599
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Buraki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Wrzucić całe cebule oraz marchewkę, pietruszkę i połówkę selera – też starte na tarce o dużych oczkach. Dodać kwaśne jabłko i czosnek. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać wodą, przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić czarną porzeczkę. Zakwasić octem jabłkowym. Przykryć i odstawić na całą noc. Następnego dnia przecedzić. Doprawić solą. W razie potrzeby posłodzić miodem.
Podawać z pulpetami cielęcymi. Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 26 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super;)0 Kto głosował? | Odpowiedz