Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z uszkami w wersji dla zabieganych. Idealny na wigilijną kolację.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1805
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8370
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253427
Polecam.
Odsłon: 1458
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1805
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8370
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253427
Polecam.
Odsłon: 1458
Składniki
Koncentrat barszczu doprowadzamy do wrzenia. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazdo nasienne. Kroimy w plasterki i dodajemy do barszczu razem z goździkami i sosem sojowo-grzybowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Gotujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy jabłko i goździki.
Uszka przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Zalewamy barszczem i podajemy.