Barszcz czerwony z uszkami w wersji dla zabieganych. Idealny na wigilijną kolację.
Barszcz czerwony z uszkami
Składniki
- koncentrat barszczu czerwonego - 1 litr
- jabłko - 1 szt.
- goździki - 2 szt.
- sos sojowo-grzybowy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- sól, pieprz, cukier
- uszka z kapustą i grzybami - 500g
Składniki
- koncentrat barszczu czerwonego - 1 litr
- jabłko - 1 szt.
- goździki - 2 szt.
- sos sojowo-grzybowy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- sól, pieprz, cukier
- uszka z kapustą i grzybami - 500g

Etapy przygotowania
Koncentrat barszczu doprowadzamy do wrzenia. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazdo nasienne. Kroimy w plasterki i dodajemy do barszczu razem z goździkami i sosem sojowo-grzybowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Gotujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy jabłko i goździki.
Uszka przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Zalewamy barszczem i podajemy.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 29
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 281
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 58
Ostatnio komentowane przepisy
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 29
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 281
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 58



Składniki
- koncentrat barszczu czerwonego - 1 litr
- jabłko - 1 szt.
- goździki - 2 szt.
- sos sojowo-grzybowy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- sól, pieprz, cukier
- uszka z kapustą i grzybami - 500g
Koncentrat barszczu doprowadzamy do wrzenia. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazdo nasienne. Kroimy w plasterki i dodajemy do barszczu razem z goździkami i sosem sojowo-grzybowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Gotujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy jabłko i goździki.
Uszka przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Zalewamy barszczem i podajemy.