Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z uszkami w wersji dla zabieganych. Idealny na wigilijną kolację.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 335
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3061
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 335
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3061
Składniki
Koncentrat barszczu doprowadzamy do wrzenia. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazdo nasienne. Kroimy w plasterki i dodajemy do barszczu razem z goździkami i sosem sojowo-grzybowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Gotujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy jabłko i goździki.
Uszka przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Zalewamy barszczem i podajemy.