Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z uszkami w wersji dla zabieganych. Idealny na wigilijną kolację.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2507
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 401
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2507
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 401
Składniki
Koncentrat barszczu doprowadzamy do wrzenia. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazdo nasienne. Kroimy w plasterki i dodajemy do barszczu razem z goździkami i sosem sojowo-grzybowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Gotujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy jabłko i goździki.
Uszka przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Zalewamy barszczem i podajemy.