Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony na wywarze z wędzonych żeberek wieprzowych, podany z kawałkami mięsa, jajkiem poszetowym i kleksem śmietany.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 87
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 48
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 55
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 31
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 87
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 48
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 55
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 31
Składniki
Żeberka ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wyjąć, wystudzić i oddzielić od kości.
Wywar przecedzić. Wlać zakwas, doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować.
W głębokim talerzu ułożyć trochę poszarpanej wieprzowiny oraz jajko poszetowe (ugotowane w wodzie z octem). Delikatnie wlać gorący barszcz, udekorować kleksem śmietany i od razu podawać.