Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony na wywarze z wędzonych żeberek wieprzowych, podany z kawałkami mięsa, jajkiem poszetowym i kleksem śmietany.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 553
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75366
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 553
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75366
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Składniki
Żeberka ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wyjąć, wystudzić i oddzielić od kości.
Wywar przecedzić. Wlać zakwas, doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować.
W głębokim talerzu ułożyć trochę poszarpanej wieprzowiny oraz jajko poszetowe (ugotowane w wodzie z octem). Delikatnie wlać gorący barszcz, udekorować kleksem śmietany i od razu podawać.