Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wędzonych, proste danie a jakie dobre, jedna z ulubionych zup.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29482
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29482
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Kości wędzone opłukaj włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby zbierz szumowiny. Buraki obierz, opłukaj i pokrój drobniej dodaj do garnka, następnie czosnek, ziele, pieprz, liście laurowe, majeranek, gotuj około 30 minut, dolej barszcz z butelki zagotuj , na koniec dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rumiano, pod koniec smażenia dodaj pokrojoną cebule, wszystko razem podsmaż . Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i utłuc. Barszcz podajemy z ziemniakami oraz skwarkami z cebulką .