Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez moją rodzinę barszcz, który często podaję również z ziemniakami.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 33
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 78
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 33
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 78
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka, zalać bulionem lub wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż buraki będą miękkie. W tym samym czasie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę na oleju i dodać do garnka. Gdy buraki będą miękkie wyłączyć gaz i zaczekać około 10 minut. Śmietanę zahartować gorącym barszczem dodając 2 łyżki wazowe do śmietany i mieszając. Dodać zahartowaną śmietanę do garnka. Doprawić do smaku. Podawać z jajkiem lub ziemniakami ugotowanymi oddzielnie lub z jednym i drugim, gdy ktoś lubi :) Smacznego!