Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez moją rodzinę barszcz, który często podaję również z ziemniakami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka, zalać bulionem lub wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż buraki będą miękkie. W tym samym czasie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę na oleju i dodać do garnka. Gdy buraki będą miękkie wyłączyć gaz i zaczekać około 10 minut. Śmietanę zahartować gorącym barszczem dodając 2 łyżki wazowe do śmietany i mieszając. Dodać zahartowaną śmietanę do garnka. Doprawić do smaku. Podawać z jajkiem lub ziemniakami ugotowanymi oddzielnie lub z jednym i drugim, gdy ktoś lubi :) Smacznego!