Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez moją rodzinę barszcz, który często podaję również z ziemniakami.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23065
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1092
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104888
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23065
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1092
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104888
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka, zalać bulionem lub wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż buraki będą miękkie. W tym samym czasie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę na oleju i dodać do garnka. Gdy buraki będą miękkie wyłączyć gaz i zaczekać około 10 minut. Śmietanę zahartować gorącym barszczem dodając 2 łyżki wazowe do śmietany i mieszając. Dodać zahartowaną śmietanę do garnka. Doprawić do smaku. Podawać z jajkiem lub ziemniakami ugotowanymi oddzielnie lub z jednym i drugim, gdy ktoś lubi :) Smacznego!