Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez moją rodzinę barszcz, który często podaję również z ziemniakami.
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9863
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9863
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka, zalać bulionem lub wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż buraki będą miękkie. W tym samym czasie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę na oleju i dodać do garnka. Gdy buraki będą miękkie wyłączyć gaz i zaczekać około 10 minut. Śmietanę zahartować gorącym barszczem dodając 2 łyżki wazowe do śmietany i mieszając. Dodać zahartowaną śmietanę do garnka. Doprawić do smaku. Podawać z jajkiem lub ziemniakami ugotowanymi oddzielnie lub z jednym i drugim, gdy ktoś lubi :) Smacznego!