Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez moją rodzinę barszcz, który często podaję również z ziemniakami.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203305
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203305
Składniki
Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka, zalać bulionem lub wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż buraki będą miękkie. W tym samym czasie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę na oleju i dodać do garnka. Gdy buraki będą miękkie wyłączyć gaz i zaczekać około 10 minut. Śmietanę zahartować gorącym barszczem dodając 2 łyżki wazowe do śmietany i mieszając. Dodać zahartowaną śmietanę do garnka. Doprawić do smaku. Podawać z jajkiem lub ziemniakami ugotowanymi oddzielnie lub z jednym i drugim, gdy ktoś lubi :) Smacznego!