Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam buraki, barszcz tym bardziej, znalazłem przepis na barszcz po rosyjsku, dzisiaj więc Wam taki proponuję.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3004
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 260
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3004
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 260
Składniki
Buraczki, marchewkę, łodygi selera pokroiłem w duże słupki. Cebulę w kostkę, czosnek przecisnąłem przez praskę. Pomidory sparzyłem, obrałem ze skórki, pokroiłem w drobną kostkę. W garnku rozgrzałem masło, wrzuciłem cebulę i czosnek, smażyłem na małym ogniu przez 5 minut. Dodałem do garnka pozostałe składniki zupy, zalałem bulionem i szklanką wody, dodałem przyprawy, gotowałem na małym ogniu około godziny. Doprawiłem do smaku pieprzem i zakwasiłem lekko sokiem z cytryny. W osobnym naczyniu podałem śmietanę.