Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz ukraiński przygotowuje się z czerwonych buraków z dodatkiem białej fasoli i różnych dodatków. Istnieje wiele różnych jego wersji. Mój przepis należy do najprostszych.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1016
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4656
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1309
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1016
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4656
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1309
Składniki
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony w talarki por oraz posiekane ząbki czosnku. Chwilę razem smażymy.
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Buraki, marchewki, pietruszkę oraz seler obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze części i dodajemy do wywaru. Gotujemy aż zmiękną, po czym wyjmujemy z zupy. Buraki oraz marchewki ścieramy na tarce i ponownie dodajemy do wywaru.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Razem z osączoną fasolą dodajemy do zupy. Gotujemy 15 minut. Doprawiamy octem, solą, pieprzem oraz majerankiem. Podajemy z kleksem śmietany.