Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz ukraiński przygotowuje się z czerwonych buraków z dodatkiem białej fasoli i różnych dodatków. Istnieje wiele różnych jego wersji. Mój przepis należy do najprostszych.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2662
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4659
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102203
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6541
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2662
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4659
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102203
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6541
Składniki
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony w talarki por oraz posiekane ząbki czosnku. Chwilę razem smażymy.
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Buraki, marchewki, pietruszkę oraz seler obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze części i dodajemy do wywaru. Gotujemy aż zmiękną, po czym wyjmujemy z zupy. Buraki oraz marchewki ścieramy na tarce i ponownie dodajemy do wywaru.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Razem z osączoną fasolą dodajemy do zupy. Gotujemy 15 minut. Doprawiamy octem, solą, pieprzem oraz majerankiem. Podajemy z kleksem śmietany.