Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 337
Dodano: 17.01.2021
Odsłon: 831
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony w talarki por oraz posiekane ząbki czosnku. Chwilę razem smażymy.
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Buraki, marchewki, pietruszkę oraz seler obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze części i dodajemy do wywaru. Gotujemy aż zmiękną, po czym wyjmujemy z zupy. Buraki oraz marchewki ścieramy na tarce i ponownie dodajemy do wywaru.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Razem z osączoną fasolą dodajemy do zupy. Gotujemy 15 minut. Doprawiamy octem, solą, pieprzem oraz majerankiem. Podajemy z kleksem śmietany.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 17 styczniaZgłoś do usunięcia
Bardzo fajny barszczyk:-)0 Kto głosował? | Odpowiedz