Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny przyrządzony na naturalnym zakwasie z buraków, jedyny w swoim rodzaju, aromatyczny, z dodatkiem suszonych grzybów o intensywnej barwie. Będzie znakomitym dodatkiem do uszek i krokietów z kapustą i grzybami, na moim świątecznym stole gości co rok.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 322
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 89
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5095
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32701
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 272
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 322
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 89
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5095
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32701
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 272
Składniki
Obraną włoszczyznę ( marchew, pietruszkę, kawałek pora i selera oraz cebulę ) wkładamy do garnka i zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy suszone grzyby i całość zagotowujemy. Obrane ze skórki buraki kroimy w plastry. Do wywaru z warzyw wrzucamy pokrojone buraki i całość gotujemy do miękkości. Następnie wlewamy zakwas z buraków, dodajemy czosnek, ziele angielskie oraz liście laurowe. Barszcz doprawiamy solą i jeszcze chwilę gotujemy. Ugotowany barszcz przecedzamy.