Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny przyrządzony na naturalnym zakwasie z buraków, jedyny w swoim rodzaju, aromatyczny, z dodatkiem suszonych grzybów o intensywnej barwie. Będzie znakomitym dodatkiem do uszek i krokietów z kapustą i grzybami, na moim świątecznym stole gości co rok.
Aromatyczny, pachnący czosnkiem o intensywnym czerwonym kolorze zakwas na bar...
Odsłon: 1210
Wołyński barszcz wigilijny Magdy Gessler to przepis, który pochodzi od jej ba...
Odsłon: 22787
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 87
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 87
Składniki
Obraną włoszczyznę ( marchew, pietruszkę, kawałek pora i selera oraz cebulę ) wkładamy do garnka i zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy suszone grzyby i całość zagotowujemy. Obrane ze skórki buraki kroimy w plastry. Do wywaru z warzyw wrzucamy pokrojone buraki i całość gotujemy do miękkości. Następnie wlewamy zakwas z buraków, dodajemy czosnek, ziele angielskie oraz liście laurowe. Barszcz doprawiamy solą i jeszcze chwilę gotujemy. Ugotowany barszcz przecedzamy.
Przepisy Zupy
Zupy
Żurek siostry Anastazji
Zupy
Zupa chrzanowa
Zupy
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Zupy
Niedzielny rosół na mięsie
Żurek siostry Anastazji
Żurek siostry Anastazji powstaje ze stosunkowo prostego przepisu, który bez t...
Odsłon: 290
Zupa chrzanowa
Pyszna, pożywna zupa chrzanowa idealna na Wielkanoc :) Gęsta, wyrazista w sma...
Odsłon: 377