Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny przyrządzony na naturalnym zakwasie z buraków, jedyny w swoim rodzaju, aromatyczny, z dodatkiem suszonych grzybów o intensywnej barwie. Będzie znakomitym dodatkiem do uszek i krokietów z kapustą i grzybami, na moim świątecznym stole gości co rok.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 230
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 152
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 534
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 230
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 152
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 534
Składniki
Obraną włoszczyznę ( marchew, pietruszkę, kawałek pora i selera oraz cebulę ) wkładamy do garnka i zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy suszone grzyby i całość zagotowujemy. Obrane ze skórki buraki kroimy w plastry. Do wywaru z warzyw wrzucamy pokrojone buraki i całość gotujemy do miękkości. Następnie wlewamy zakwas z buraków, dodajemy czosnek, ziele angielskie oraz liście laurowe. Barszcz doprawiamy solą i jeszcze chwilę gotujemy. Ugotowany barszcz przecedzamy.