Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny przyrządzony na naturalnym zakwasie z buraków, jedyny w swoim rodzaju, aromatyczny, z dodatkiem suszonych grzybów o intensywnej barwie. Będzie znakomitym dodatkiem do uszek i krokietów z kapustą i grzybami, na moim świątecznym stole gości co rok.
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 246
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14415
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6427
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 246
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14415
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6427
Składniki
Obraną włoszczyznę ( marchew, pietruszkę, kawałek pora i selera oraz cebulę ) wkładamy do garnka i zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy suszone grzyby i całość zagotowujemy. Obrane ze skórki buraki kroimy w plastry. Do wywaru z warzyw wrzucamy pokrojone buraki i całość gotujemy do miękkości. Następnie wlewamy zakwas z buraków, dodajemy czosnek, ziele angielskie oraz liście laurowe. Barszcz doprawiamy solą i jeszcze chwilę gotujemy. Ugotowany barszcz przecedzamy.