Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję przestawiam poniżej – jest smaczna i prosta w przygotowaniu. Ma intensywny smak i aromat.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7615
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 223
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2516
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7615
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 223
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2516
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Składniki
Odciąć liście botwinki od buraczków, dokładnie umyć liście i obrać buraczki. Liście wraz z gałązkami pokroić w paski, buraczki pokroić w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki umyć i oskrobać, pokroić w kostkę. W garnku, na oliwie, podsmażyć ziemniaki (ok. 5-7 minut), następnie wlać gorącą wodą (1-1,5 litra) i zagotować. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać buraki, następnie liście botwinki, marchewkę i pietruszkę. Całość gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Następnie zahartować śmietanę: wlać do niej kilka łyżek gorącej zupy i wymieszać dokładnie. Tak przygotowaną śmietanę dodać do zupy, którą doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i koperek. Zupę podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.