Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. A do tego jest prosta w przygotowaniu.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1059
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38508
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1289
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1059
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38508
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1289
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy i również dodać do zupy. Zupę doprawić sokiem z cytryny, cukrem i kurkumą, w razie potrzeby dosolić i dodać pieprzu.
Na koniec zupę połączyć z zahartowaną śmietaną i posiekanym koperkiem. Chwilę pogotować.
Udka oczyścić i włożyć do garna z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz. Gotować około 30 minut. Pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki i cebulę dodać do mięsa.
Buraki obrać i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie, ostudzone buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami w wraz z wodą, w której się gotowały, przelać do zupy.
Ugotowane mięso oddzielić od kości i skóry, rozdrobnić i dodać do zupy.