Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. A do tego jest prosta w przygotowaniu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1061
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1007
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1061
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1007
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12914
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy i również dodać do zupy. Zupę doprawić sokiem z cytryny, cukrem i kurkumą, w razie potrzeby dosolić i dodać pieprzu.
Na koniec zupę połączyć z zahartowaną śmietaną i posiekanym koperkiem. Chwilę pogotować.
Udka oczyścić i włożyć do garna z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz. Gotować około 30 minut. Pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki i cebulę dodać do mięsa.
Buraki obrać i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie, ostudzone buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami w wraz z wodą, w której się gotowały, przelać do zupy.
Ugotowane mięso oddzielić od kości i skóry, rozdrobnić i dodać do zupy.