Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z grzybami na powidle

Barszcz z grzybami na powidle

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15937

Dodano:

Odsłon: 208

Smaczny barszczyk na przyjęcie weselne.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Buraki dokładnie umyć i upiec w piekarniku, a grzybki umyć i namoczyć. Kości zalać zimną wodą i gotować razem z grzybkami, następnie wywar przecedzić. Grzybki pokroić i włożyć do czystego wywaru . Upieczone buraczki obrać, zetrzeć na grubej tarce i dodać do wywaru razem z powidłem. Cebulę drobniutko pokroić, usmażyć złociście na smalcu razem z mąką. Dodać do wywaru, wlać zakwas buraczany i przyprawić do smaku. Całość zagotować i podawać z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń