Smaczny barszczyk na przyjęcie weselne.
Barszcz z grzybami na powidle
Składniki
- kości wieprzowe 1/2 kg
- Buraki ćwikłowe 75 dag
- grzyby suszone 5 szt
- Powidła śliwkowe 1 łyżka
- Cebula biała 1 szt.
- Smalec 1 łyżka
- Mąka 1 łyzka
- zakwas buraczany 1 szklanka
- sól i pieprz do smaku
- cukier do smaku
Składniki
- kości wieprzowe 1/2 kg
- Buraki ćwikłowe 75 dag
- grzyby suszone 5 szt
- Powidła śliwkowe 1 łyżka
- Cebula biała 1 szt.
- Smalec 1 łyżka
- Mąka 1 łyzka
- zakwas buraczany 1 szklanka
- sól i pieprz do smaku
- cukier do smaku

Etapy przygotowania
Wykonanie: Buraki dokładnie umyć i upiec w piekarniku, a grzybki umyć i namoczyć. Kości zalać zimną wodą i gotować razem z grzybkami, następnie wywar przecedzić. Grzybki pokroić i włożyć do czystego wywaru . Upieczone buraczki obrać, zetrzeć na grubej tarce i dodać do wywaru razem z powidłem. Cebulę drobniutko pokroić, usmażyć złociście na smalcu razem z mąką. Dodać do wywaru, wlać zakwas buraczany i przyprawić do smaku. Całość zagotować i podawać z ziemniakami.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 798
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Kiełbasy
Odsłon: 353

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 259

Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 197
Ostatnio komentowane przepisy

Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 798
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Kiełbasy
Odsłon: 353

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 259

Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 197



Składniki
- kości wieprzowe 1/2 kg
- Buraki ćwikłowe 75 dag
- grzyby suszone 5 szt
- Powidła śliwkowe 1 łyżka
- Cebula biała 1 szt.
- Smalec 1 łyżka
- Mąka 1 łyzka
- zakwas buraczany 1 szklanka
- sól i pieprz do smaku
- cukier do smaku
Wykonanie: Buraki dokładnie umyć i upiec w piekarniku, a grzybki umyć i namoczyć. Kości zalać zimną wodą i gotować razem z grzybkami, następnie wywar przecedzić. Grzybki pokroić i włożyć do czystego wywaru . Upieczone buraczki obrać, zetrzeć na grubej tarce i dodać do wywaru razem z powidłem. Cebulę drobniutko pokroić, usmażyć złociście na smalcu razem z mąką. Dodać do wywaru, wlać zakwas buraczany i przyprawić do smaku. Całość zagotować i podawać z ziemniakami.