Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny barszczyk na przyjęcie weselne.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 420
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2260
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1005
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 420
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2260
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1005
Składniki
Wykonanie: Buraki dokładnie umyć i upiec w piekarniku, a grzybki umyć i namoczyć. Kości zalać zimną wodą i gotować razem z grzybkami, następnie wywar przecedzić. Grzybki pokroić i włożyć do czystego wywaru . Upieczone buraczki obrać, zetrzeć na grubej tarce i dodać do wywaru razem z powidłem. Cebulę drobniutko pokroić, usmażyć złociście na smalcu razem z mąką. Dodać do wywaru, wlać zakwas buraczany i przyprawić do smaku. Całość zagotować i podawać z ziemniakami.